2012. december 22., szombat

Twilight sorozat 1-2-3-4



































Alkonyat

Stephenie Meyer nagyon nagyot alkotott. Ezeket a könyveket igazából tiniknek szánta, viszont a felnőttek körében is nagyon népszerű az egész világon. A belőle készült öt film is sikert aratott.
Az első könyvben Bella Swan új városba, új iskolába kerül és ott megismerkedik a Cullen klánnal, akikről kiderül, hogy vámpír. Lehetetlen, de szerelmesek lesznek. Közben Bellát meg akarják ölni vándor vámpírok, de Edward megmenti.



































Újhold

A könyv második részében már nagyobb szerepet kap Jacob Black, aki Bella gyerekkori barátja. Edward, Bella szerelme elhagyja Bellát, mert úgy gondolja, hogy így lesz a legjobb. Aztán furcsa dolgok sorozata történik Bellával, amitől mindig is rettegett, de olyankor mindig látta Edwardot, így adrenalin függő lett. Egyszeriben sziklát ugrott és Edward azt hitte, hogy meghalt, mire ő is meg akarta ölni magát, de természetesen Bella ezt megakadályozta, így ennek a történetnek is Hapy-End lett a vége. A probléma csak az, hogy amíg Edward nem volt vele, közelebb került Jacobhoz.



































Napfogyatkozás

A harmadik részben Bellára vadászik egy vörös, Victoria nevű vámpír és az egész könyv az ő védelméről szól. De természetesen a végén ismét győz a szerelem és a vámpírok és vérfarkasok ereje. Eközben Bellának nagyon nehéz, mert rádöbben, hogy Jacobba is szerelmes, csak nem annyira, mint Edwardba. A Victoriával és újdonsült vámpírjaival való küzdelem után Jacob farkassá válik és elmegy a falkájától, mert nem tudja elviselni, hogy Bella és Edward össze fognak házasodni.






































Hajnalhasadás

A negyedik könyv két részből áll.

Az első részben az esküvő a főszereplő, majd a nászút. Az esküvőt Alice, Edward húga rendezi, tehát giccses, teli emberekkel. Jacob közben ismét emberré változott és elment az esküvőre, rendezett egy kisebb jelenetet Bella átváltozása miatt, de elsimult a dolog. Ez után jön a nászút. Rión mennek keresztül, és megtelepednek egy kicsinyke szigeten. Esme szigetén. Esme Edward anyja.
Bellában már nagyon tombolnak a hormonok, így nem hagyja, hogy Edward addig ne feküdjön le vele, amíg ember. Ekkor teherbe esik, amiről nem is tudott senki, hogy megtörténhet. De megtörtént. A kicsinyke lény két hét alatt növekedett akkorára, mint egy kilenc hónapos csecsemő. Bella úgy szülte meg, hogy csak Edward és Jacob volt vele, de miután megszületett Renesmee (pedig Bella biztos volt benn, hogy kisfia lesz, mégis lány lett), a karjába vette, aztán meghalt. De még nem volt késő a szívébe döfni Edward összegyűjtött vámpírmérgét és ezen felül még össze is harapdálta, hogy biztosra menjen. Dobogott a szíve, de kómában volt. Égette a vámpírméreg. Ez után mindenki arra várt, hogy magához térjen. Jacob azt hitte meghalt, így meg akarta ölni Renesmee-t, akit Edward nővére, Rosalie óvott. Viszont amikor a szemébe nézett a kislánynak, megértette, hogy miért kötődött annyira Bellához. Megtörtént a bevésődés. Ez a farkasoknál annyit jelent, hogy mindent megtesz a bevésődött ember védelmében és ő lesz élete párja. Erre senki nem számított! Egy vérfarkas és egy félig vámpír egy pár lesz egyszer, mikor a kislány felnő?! Stephanie fantáziája eszméletlen!

A második részben Bella magához tér.
Semmilyen különös képességet nem észlel magán, kivéve azt, hogy nem olyan, mint egy átlagos új vámpír! Tud uralkodni önmagán és a vágyain! És minden érzéke megmaradt! Ha Edward hozzáér, akkor megborzong és kívánja őt, pedig azzal áltatták, hogy az átváltozás után egy évig csak a vér fogja érdekelni. Ez mindenkit nagyon meglepett. Így a kislányához is oda engedték, bár félve, mivel Renesmee-nek vér csörgedezett az ereiben. De nem bántotta. Hanem meglepte képességével. A kislány odaérinti kicsiny kezét arcához és megmutatja emlékeit róla. A születése emlékeit. Renesmee-nek az a képessége, hogy ami a múltban történt és látta, egy érintéssel meg tudja mutatni bárkinek.
A kislány még mindig nagyon gyorsan növekedett.
Eközben Bella megtudta, hogy Jacobnak bevésődött az ő kicsi lánya. Ezen kicsit kiborult és újult erővel akarta elpáholni Jacobot, de a farkasok közbe léptek.
Később végiggondolta, hogy régen mit is mesélt neki Jacob a bevésődés dologról, így megnyugodott, de mégis aggasztotta, hogy a kislány nem csak hozzá tartozik, hanem Jacobhoz is. Mert azt is megmutatta neki Renesmee, hogy szereti Jacobot. Ez kicsit letörte Bellát, de nem tudott ellene tenni.
Közben Alice meglátja, hogy feléjük tart a Voturi! Ettől mindenki bepánikol, mert rájönnek, hogy Renesmee-ért jönnek. Összeszedik az ismerősöket, hogy tanúskodjanak, hogy a kicsi nem jelent veszélyt senkire.
Harcolni nem készülnek, viszont a Volturi igen. De végül sikerül őket meggyőzni, így visszavonulnak.


A négy könyv közül ebben van a legtöbb érzelem. Minden, amit el tudsz képzelni! Steph tényleg nagyon alkotott, sajnálom, hogy véget ért a Saga.
Habár, mivel a könyvekben olvashattuk Bella nézőpontját, Jacobét is, kíváncsi lennék, hogy Edward hogyan élte meg ezt az egész történetet. Az ő nézőpontjából is szívesen olvasnék még erről! Soha nem lehet tudni, lehet, hogy Stehanie meglep minket ezzel is! :) Reménykedjünk!

Folyt. köv., csak ép itt tartok  könyvben! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése